Engleski
AK Prijedor
Ministartstvo
Odbrane BiH
opstina prijedor
Opština Prijedor

RTRS -  petrovdanski padobranski kup


Radio Televizija
Republike Srpske
ARHIVA
  U želji da se nastavi i razvija tradicija padobranskog sporta, padobranci A.K.Prijedor početkom 1996. god. su došli na ideju da se organizuje padobransko takmičenje koje bi vremeno preraslo u takmičenje šireg regionalnog i evropskog karaktera.

  U izuzetno složenoj situaciji i uz nesebičnu pomoc Vazduhoplovstva Republike Srpske i organa uprave Opštine Prijedor kao i prijatelja vazduhoplovnog sporta iz grada Prijedora i čitave Potkozarske regije, Prvi padobranski kup je otpočeo 9. jula 1996, na stadionu fudbalskog kluba "Rudar-Prijedor".

  Danas nakon deset godina imamo jubilarni 10.Petrovdanski padobranski kup, manifestaciju koja je izrasla u jednu od najznačajnijih sportskih manifestacija grada Prijedora a i šire.
Pored ekipe domaćina, koja ima prošlogodišnjeg prvaka i vicešampiona Evropa kupa u svojim redovima, na dosadašnjim kupovima su učestvovale ekipe i pojedinci iz: Danske, SAD, Rusije, Madjarske, Slovenije, Sj. Irske, Hrvatske, Makedonije i SCG.

  U organizaciji ovog jubilarnog 10. padobranskog kupa imamo, kao i u predhodnih 9. kupova, nesebičnu i značajnu pomoć i podršku Vaduhoplovstva Republike Srpske, Skupštine opštine Prijedor i drugih prijatelja vazduhoplovnog sporta.

  Ovom prilikom pozivamo sve padobrance kao ljude dobre volje i zaljubljenike plavih visina kao i sve vazduhoplovce, da uzmu učešce u ovoj manifestaciji i osjete na pravi način istinsko gostoprimstvo ljudi iz A.K. Prijedor i grada Prijedora.

Dosadašnji kupovi

1996
1997
1998
1999
2000
2001
2002
2003
2004
2005
6. otvoreni Petrovdanski padobranski kup

Održan:  13-15.07.2001.god
Mjesto održavanja: Aerodrom "Urije"
Broj ekipa: 20
Broj takmicara: 79
Broj skokova 8+2
Rezultati:
Pojedinačno:

  Žene:

1. Pernila Like - Danska
2. Čorba Čila - A.K.Segedin
3. Mihajlovic Gorana - Demos Tim-Beograd
  Muškarci:

1. Petersen Majk - Danska
2. Spiridonoski Ivan - A.K. Skopje
3. Kozjek Jurij - Slovenija
Ekipno:

1. Danska
2. Montenegro 1
3. A.K. Prijedor
Design by Kec 2005 ©AK Prijedor